Οι μαθητές του 5ου ΓΕΛ “συναντούν τον Κωστή Παλαμά” στο σπίτι που γεννήθηκε!

Οι μαθητές του σχολείου μας, πραγματοποίησαν επίσκεψη στη ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ την Παρασκευή 23/2/2018, στα πλαίσια του  πολιτιστικού  προγράμματος  που υλοποιείται και φέτος στο σχολείο.

Μετά τα επίσημα εγκαίνια του κτιρίου, στο οποίο γεννήθηκε ο μεγάλος μας Ποιητής, που έγιναν στις  13 Ιανουαρίου  2018, η «ΣΤΕΓΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ  ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ »  ως  φορέας  διαχείρισης και λειτουργίας του κτιρίου, κατάρτισε πρόγραμμα λειτουργίας και επισκέψεων που αφορά τόσο την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας και της περιοχής μας, όσο και το ευρύτερο κοινό. Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν:

  1. Στο  ισόγειο του κτιρίου όπου είδαν την προτομή του Ποιητή, την  έκθεση που αφορά την ιστορία του κτιρίου και την έκθεση κειμηλίων, με τα προσωπικά αντικείμενα του  Ποιητή και τα αυθεντικά έπιπλα του “κελιού’’ του. 
  2. Στον α΄όροφο, στους χώρους του σπιτιού, στο σαλόνι της οικογένειας, στο δωμάτιο που γεννήθηκε ο ποιητής, και στις υπόλοιπες αίθουσες ψηφιακής περιήγησης όπου παρακολούθησαν προβολή ντοκιμαντέρ διάρκειας  10  λεπτών  που αφορούσε την  ζωή  και  το  έργο  του  ποιητή. Το ντοκιμαντέρ  είναι  από  το  αρχείο  της Ε.Ρ.Τ. και το  υπουργείο  παιδείας, που παρουσιάζει  αποκλειστικά η « Στέγη  Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς», παραγωγής Σταμάτη  Τσαρουχά.

Η ξενάγηση στον α΄όροφο ολοκληρώθηκε στο αναγνωστήριο – βιβλιοθήκη του κτιρίου, οπού εκεί τα παιδιά παρουσίασαν αποσπάσματα από την εργασία τους για τον μεγάλο μας Ποιητή, το έργο του, την ηθογραφία του, τα βιώματά του, τις Μούσες του …και επέλεξαν και διάβασαν ποιήματά του.

Ευχαριστούμε θερμά τη “Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς”, και ειδικότερα τον κ. Σπύρο Δεμαρτίνο (πολιτικό μηχανικό) και κ. Νίκο Μπακρώζη (αρχιτέκτονα), για τη φιλοξενία και την εξαιρετική ξενάγηση σε αυτό τον νέο χώρο πολιτισμού της πόλης μας και την βιωματική αυτή εμπειρία που με τη βοήθειά τους προσφέραμε στους μαθητές μας!

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες κ. Πόπη Κεχαγιά ΠΕ 02, και κ. Σοφία Σιδέρη ΠΕ 13

Υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος : Σοφία Σιδέρη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *