Επίσκεψη μαθητριών στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών

 

Μια διαφορετική επίσκεψη πραγματοποίησαν 8 μαθήτριες της Γ΄Λυκείου, με ενδιαφέρον στις Θετικές Επιστήμες και στις Επιστήμες Υγείας, στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τις μαθήτριες υποδέχτηκε η κα Ζωή Λυγερού,Καθηγήτρια στο Τμήμα Ιατρικής και έπειτα από μια σύντομη ξενάγηση στη Βιβλιοθήκη του τμήματος, οι μαθήτριες

“πήραν τη Βιολογία …. στα χέρια τους!”

Συγκεκριμένα στο χώρο εργαστηριακής εκπαίδευσης των α/ετών και β/ετών φοιτητών της Ιατρικής, πραγματοποίησαν υπό την καθοδήγηση και υποστήριξη της κα Λυγερού και των μεταπτυχιακών φοιτητριών της, πειράματα πάνω σε σύγχρονες τεχνικές γενετικής μηχανικής.

Για 2 ώρες οι μαθήτριες έγιναν  Βιολόγοι ερευνήτριες και εφάρμοσαν στην πράξη αυτά που στη θεωρία διδάσκονται φέτος!

Μετασχηματισμός βακτηριακών κυττάρων και κατάτμηση με περιοριστικές ενδονουκλεάσες, ηλεκτροφόρηση,καλλιέργεια μικροοργανισμών .

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια ερευνητικής δραστηριότητας όπου τους έγινε επίδειξη  οργάνων και των εξελιγμένων συνεστιακών μικροσκοπίων,που χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση των ερευνών.

Ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον των μαθητριών ήταν έκδηλος τόσο κατά την διάρκεια των επιδείξεων όσο κατά τη διάρκεια των πειραμάτων!

Ευχαριστούμε την κα Λυγερού για την φιλοξενία και ευχόμαστε εις το επανιδείν!

Τις μαθήτριες συνόδευσαν οι καθηγήτριες του σχολείου, Ελεάννα Σαλούστρου Βιολόγος ΠΕ0404 και Βασιλική Δαβάνου Πληροφορικής ΠΕ 86

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *