Διάκριση μαθητών σε Παγκόσμιο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό!!!

Το ταλέντο τους στη ζωγραφική και τη γραφή έδειξαν δύο μαθητές του σχολείου μας που όχι μόνο συμμετείχαν σε διαγωνισμό με αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, αλλά κατάφεραν και να βραβευτούν.

Πρόκειται για τον 11ο Παγκόσμιο Καλλιτεχνικό διαγωνισμό με θέμα τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση που διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων.

Η Νικολίνα Καραγκούνη, μαθήτρια της Γ Λυκείου απέσπασε Ά βραβείο στη ζωγραφική.

«Ο διαγωνισμός έγινε με αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Αυτό που σκέφτηκα και ζωγράφησα ήταν το πρόσωπο της Ελλάδας. Στο ένα μάτι έχω βάλει έναν μικρό στρατιώτη, ένα παιδάκι και στο άλλο μάτι, πάλι έναν στρατιώτη που υψώνει το σπαθί του, μετά το τέλος του πολέμου. Υπάρχουν τα δάκρυα συγκίνησης για αυτό το τέλος  και η σημαία της Ελλάδας που είναι πλέον ελεύθερη.» λέει η ίδια

Ο Κωνσταντίνος Καννελόπουλος, μαθητής της Γ Λυκείου απέσπασε το Ά βραβείο ιστορικού δοκιμίου.

«Στο δοκίμιο που έχω γράψει αναφέρομαι φυσικά στα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση και την ανεξαρτησία της Ελλάδος. Αναφέρομαι σε μία ομιλία που είχε κάνει ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στην Πνύκα, το 1838, σε μαθητές. Έχω αγάπη για εκείνη την εποχή και τιμώ όλους αυτούς τους ήρωες που πολέμησαν. Δεν γράφω γενικότερα, αλλά με ενδιαφέρει η ιστορία και ειδικά αυτή η χρονική περίοδος» λέει ο ίδιος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *