Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Στις 27/1/2023, Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος, το σχολείο μας επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Συμμετείχαν 151 μαθητές από την Α’ και την Β’ Λυκείου, στο πλαίσιο δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του προγράμματος EPAS- Σχολείο πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο οποίο συμμετέχει το 5ο ΓΕΛ Πατρών.

Τα παιδιά πληροφορήθηκαν για τα γεγονότα, είδαν πρωτότυπα ιστορικά αρχεία και άκουσαν βιντεοσκοπημένες μαρτυρίες επιζώντων της Σφαγής των Καλαβρύτων, μιας από τις πλέον σκοτεινές σελίδες της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας ώστε να αποζητούν το φως της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας στη ζωή τους. Είχε προηγηθεί προβολή ταινίας-ντοκυμαντέρ για τα γεγονότα του Β´ Παγκόσμιου Πολέμου και τον αντίκτυπό τους στο σχολείο μας.

Την εκπαιδευτική επίσκεψη συνόδευσαν οι καθηγητές/-τριες κ.κ. Δαβάνου Βασιλική, Μανιάτη Χριστίνα, Μανωλοπούλου Σοφία, Πανταζοπούλου Ελένη, Σαλούστρου Ελεάννα, Σαμπαζιώτης Μιχάλης, Φελούκας Χρήστος, Χατζήπαπα Μαριάννα, Μουτάφης Χρήστος.

« από 2 »

Δείτε την επίσκεψή μας και στη σελίδα του  Μουσείου των Καλαβρύτων στο Facebook!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *