Το πρόγραμμα Erasmus + στο σχολείο μας

 

     

 

 

Το 5ο ΓΕ.Λ. Πατρών είναι ένα από τα 201 σχολεία που θα λάβουν χρηματοδότηση για το σχέδιο κινητικότητας προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης που υπέβαλαν, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+.

Η αίτηση του 5ου ΓΕ.Λ. εγκρίθηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών με υψηλή βαθμολογία (90%).

Το πρόγραμμα Erasmus+ είναι το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους τομείς της Εκπαίδευσης, της Κατάρτισης, της Νεολαίας και του Αθλητισμού.

To σχέδιο που υπέβαλε το 5ο ΓΕ.Λ. Πατρών έχει τίτλο Point of EU: Enhancing European Identity, Understanding European Projects (Ενισχύοντας την Ευρωπαϊκή Ταυτότητα, Κατανοώντας τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα) και προβλέπει τη μετακίνηση εκπαιδευτικών στο Βερολίνο και την Κοπεγχάγη για επιμορφωτικά σεμινάρια πάνω στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τους θεσμούς της και τα προγράμματά της, τη μετακίνηση μαθητών σε Λύκειο της Κρακοβίας ώστε να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες μάθησης και εκπαίδευσης σε θέματα Ιστορίας με συνομηλίκους τους, και τη μετακίνηση εκπαιδευτικών στο ίδιο Λύκειο ώστε να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες ετεροπαρατήρησης εργασίας (jobshadowing).

Oι δραστηριότητες χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Erasmus+.

Με την υλοποίηση του παρόντος προγράμματος, το σχολείο αναμένεται να διευρύνει την ευρωπαϊκή του ταυτότητα και να αποκτήσει διεθνείς εταίρους και συνεργάτες.  Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που θα μετακινηθούν θα έχουν την ευκαιρία να επιμορφωθούν πάνω στην ιστορία χωρών και πόλεων που διαιρέθηκαν πριν και μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο (Πολωνία, Βερολίνο) και έτσι να μελετήσουν τις ευκαιρίες που έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ευρώπη, και το πώς αυτές οι ευκαιρίες παίρνουν τη μορφή συγκεκριμένων προγραμμάτων, όπως το Erasmus+, σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *