50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Συμπληρώθηκαν φέτος 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ο Αγώνας της νέας γενιάς που σηματοδότησε την αρχή του τέλους μιας από τις πιο σκληρές δικτατορίες στην Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο.

Το φοιτητικό κίνημα με την κατάληψη της Νομικής και στη συνέχεια με την κατάληψη και την εξέγερση του Πολυτεχνείου συμπύκνωσε τους αγώνες του λαού και του πνευματικού κόσμου της Ελλάδας που αντιστεκόταν στην τυραννία της χούντας των συνταγματαρχών. Έγινε φωνή των φυλακισμένων και βασανισμένων που αντιστέκονταν στη δικατορία, κλόνισε τη διεθνή κοινότητα και οδήγησε τη χούντα σε αναδίπλωση, μέχρι την τελική της ήτττα και την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Το Πολυτεχνείο, η 17η Νοέμβρη, παραμένει σύμβολο των αγώνων ενάντια σε κάθε είδους καταπίεση, ενάντια στην κοινωνική αδικία, τον αυταρχισμό και τον φασισμό. Είναι η μνήμη μιας νέας γενιάς που αγωνίστηκε σθεναρά απέναντι στη χούντα και παραμένει μέχρι σήμερα ζωντανή, οδηγώντας και εμπνέοντας τη σύγχρονη νεολαία με τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί τιμούμε κάθε χρόνο αυτά τα ιδανικά μέσα από τις σχολικές εκδηλώσεις και την παρουσία μας στην πορεία του Πολυτεχνείου και καλούμε τους μαθητές και τις μαθητριές μας να κρατούν ζωντανές τις αξίες που ενέπνευσε το Πολυτεχνείο δίνοντας τους δικούς τους αγώνες για μια δημοκρατική και δίκαιη κοινωνία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *