Εργασίες – Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο (Α΄ και Β΄ Τετράμηνο)

Οι μαθητές/τριες  των τμημάτων Β2 και Β3, κατά τη διάρκεια του Α΄ και Β΄ τετραμήνου (σχολ. έτος 2023-2024), με την παρότρυνση και επιμέλεια της καθηγήτριας τους Πετροπούλου Σταυρούλας ΠΕ02, εκπόνησαν μια πρωτότυπη εργασία (ομαδική ή ατομική) στο πλαίσιο του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών.

Συγκεκριμένα ασχολήθηκαν με τις τραγωδίες των τριών τραγικών ποιητών μας (Αισχύλου, Σοφοκλή, Ευριπίδη), τους ηθοποιούς που ενσάρκωσαν τους τραγικούς ήρωες, τον ρόλο της γυναίκας και του άνδρα στο αρχαίο θέατρο, τις σύγχρονες παραστάσεις του αρχαίου δράματος, με αποτέλεσμα  τη σύνδεση των μαθητών/τριών με το αρχαίο ελληνικό δράμα, τους ποιητές, τους σύγχρονους θεράποντες/ίδες του και την καλλιέργεια των ιδιαίτερων δεξιοτήτων τους (δημιουργία σκίτσων, αφίσας και ζωγραφιών),  ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα την αξία της συνεργασίας προκειμένου να επιτύχουν τον τελικό στόχο τους.

Ενδεικτικά παρουσιάζονται εργασίες των μαθητών/τριών των δύο τμημάτων και από τα δύο τετράμηνα, καθώς και ασκήσεις δημιουργικής γραφής.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *