5ο ΛΥΚΕΙΟ ΕΝ ΧΟΡΩ

Κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς (2023-2024) λειτούργησε στο σχολείο μας εκπαιδευτικό πρόγραμμα παραδοσιακών  χορών της πατρίδας μας με τίτλο:

“ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ, ΤΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ.ΕΝΑ  ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΤΩΝ  ΧΟΡΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ”.

Σε αυτό συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες και από τις τρεις τάξεις του Λυκείου μας.

Υπεύθυνος του προγράμματος ήταν ο κ. Χριστογιάννης Ιωάννης (ΠΕ11), με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών Γιαννοπούλου Δήμητρας (ΠΕ04.02) και Πετροπούλου  Σταυρούλας (ΠΕ02).

Κάθε Σάββατο απόγευμα η χορευτική ομάδα  συγκεντρωνόταν στο Γυμναστήριο του σχολείου για να εντρυφήσει στην παράδοση. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τους παραδοσιακούς χορούς και  την ιστορία τους, διασκέδασαν, δημιούργησαν μια χαρούμενη ομάδα, ανέπτυξαν φιλίες, ήρθαν πιο κοντά με τους εκπαιδευτικούς τους και πέρασαν δημιουργικά τον χρόνο τους.

Ένα κομμάτι της δουλειάς τους παρουσιάσθηκε επιτυχώς στην εορτή της 25ης Μαρτίου. Ευχόμαστε τα ρυθμικά βήματά τους να ακουστούν και την επόμενη χρονιά, ενώ αποχαιρετούμε τους/τις χορευτές/τριες της Γ’ Λυκείου με τις καλύτερες ευχές μας για πρόοδο και επιτυχία  στον χορό της ζωή τους!

Συγχαρητήρια σε όλους! Του χρόνου πάλι μαζί!

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ,ΤΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ.

video_1, videο_2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *