Διδακτική επίσκεψη της Β΄Τάξης στο Μεσολόγγι

Την Πέμπτη 17-5-2018 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στην Ιερή πόλη του Μεσολογγίου.

Με αρχηγό της εκδρομής,  την υποδιευθύντρια Σταματελάτου  Αλεξάνδρα ΠΕ 02 και συνοδούς καθηγητές την Δαβάνου Βασιλική ΠΕ 19-ΠΕ03 και Μουτάφη Χρήστο ΠΕ 02 επισκέφτηκαν το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης, ένα νεοκλασικό κτίριο του 1932, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Μάρκου Μπότσαρη και στεγάζεται στο παλιό Δημαρχείο.

Εκεί είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν από υπάλληλο του Μουσείου και να θαυμάσουν σπάνιους πίνακες, αυθεντικούς και αντίγραφα από σκηνές της Εξόδου του Μεσολογγίου, προσωπογραφίες Φιλελλήνων και Ελλήνων οπλαρχηγών, αυθεντικές γκραβούρες του 1837 καθώς και διάφορα κειμήλια του αγώνα. Επίσης ξεναγήθηκαν στις δύο αίθουσες που είναι αφιερωμένες στο Φιλέλληνα Βύρωνα με αντικείμενα και χειρόγραφα του ιδίου.

Στην συνέχεια είχαν την δυνατότητα να επισκεφτούν τον Κήπο των Ηρώων, το χώρο που κατά την διάρκεια της μάχης για ανεξαρτησία αγωνίστηκαν και θάφτηκαν οι μαχητές της φρουράς της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.

Σήμερα στο Κήπο βρίσκονται 69 μνημεία Ελλήνων και Φιλελλήνων καθώς και πάρα πολλοί σταυροί πεσόντων Μεσολογγιτών.

Ήταν μια όμορφη μέρα γεμάτη ιστορία, μνήμες αλλά και διασκέδαση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *