Διεθνές Πρόγραμμα PISA για την Αξιολόγηση των Μαθητών

35 μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στο Διεθνές Πρόγραμμα PISA για την Αξιολόγηση των Μαθητών (Programme for International Student Assessment).

Το πρόγραμμα είναι μία Εκπαιδευτική Έρευνα που διεξάγεται κάθε τρία χρόνια (από το 2000 έως σήμερα)

Συνολικά 255 σχολεία της χώρας, δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και Επαγγελματικά Λύκεια, συμμετείχαν στις εξετάσεις, οι οποίες έγιναν από 15 Μαρτίου 2022 έως 15 Απριλίου 2022, στα γνωστικά πεδία  Μαθηματικά,  Φυσικές Επιστήμες,  Κατανόηση Κειμένου και επιπλέον στο πεδίο: Δημιουργική Σκέψη.

Η έρευνα  διεξάγεται σε περισσότερες από 80 χώρες και διερευνά κατά πόσον οι γνώσεις και οι δεξιότητες των 15χρονων μαθητών και μαθητριών τούς επιτρέπουν να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά τις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής στις σύγχρονες κοινωνίες.

To PISA είναι για μαθητές που βρίσκονται κοντά στο τέλος ή έχουν τελειώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση στις χώρες που συμμετέχουν στην έρευνα

Τα σχολεία επιλέχθηκαν με τυχαία δειγματοληψία. Η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στην έρευνα ήταν υποχρεωτική.

Η έρευνα που αποτελείται από ένα Γνωστικό Τεστ και ένα Ερωτηματολόγιο, πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *