Δεντροφύτευση στο προαύλιο του σχολείου μας

 Εικοσιεννέα (29)  δέντρα και συγκεκριμένα ροδιές,  που τις μεγαλώσαμε με καταβολάδα,  φυτεύσαμε στη νοτιοανατολική και δυτική πλευρά του οικοπέδου του σχολείου. Οι μαθητές βρήκαν υπέροχη την ιδέα και  πρόθυμοι ανέλαβαν στο δυσκολότερο κομμάτι της εργασίας

Η υιοθέτηση ενός δέντρου, είναι συνήθης πρακτική σε χώρες του εξωτερικού. Έτσι τα παιδιά υιοθέτησαν από ένα δέντρο με την υποχρέωση να το περιποιούνται, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Μεγαλώνοντας μαζί με το δέντρο, λαμβάνεις μια συνεχή ικανοποίηση ότι έχεις συμβάλει και εσύ στο πρασίνισμα της πόλης μας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται πολυετής σχέση με το αγαπημένο σου πρόσωπο. Μπράβο στα παιδιά…

Τα δέντρα αποτελούν ένα από μεγαλύτερα εφόδια της φύσης. Η αξία τους είναι τόσο σημαντική που η παρουσία τους καθορίζει την ίδια την λειτουργίας του πλανήτη. Παρόλα αυτά η συμπεριφορά του ανθρώπου απέναντι στα δέντρα, ειδικά με τον τρόπο ζωής στις μεγαλουπόλεις, δεν είναι αυτή που θα έπρεπε. Γι’ αυτό τον λόγο, δράσεις όπως η δεντροφύτευση αποτελούν σημαντικές περιβαλλοντολογικές κινήσεις που επανορθώνουν τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και βοηθούν καθοριστικά τον πλανήτη γη να ανασάνει με αυτοπεποίθηση. Παρουσιάζουμε ορισμένα οφέλη από τη δεντροφύτευση

 

  1. Μείωση της κλιματικής αλλαγής

  Εάν οι άνθρωποι είναι καλοί σε κάτι, τότε δημιουργεί περίσσεια διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Το επιβλαβές CO2 συμβάλλει αρνητικά στην αλλαγή του κλίματος, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος. Τα δέντρα, ωστόσο, βοηθούν στην καταπολέμησή του! Απορροφούν το CO2 αφαιρώντας το από τον αέρα, ενώ συγχρόνως απελευθερώνουν οξυγόνο. Ετησίως, ένα στρέμμα δέντρων απορροφά την ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα ίση με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου για 26 000 μίλια. Τα δέντρα είναι τα κύρια εργαλεία επιβίωσής μας: μόνο ΕΝΑ δέντρο μπορεί να παράγει αρκετό οξυγόνο για τέσσερις ανθρώπους.

  1.     Καθαρισμός αέρα

Έχετε αισθανθεί ποτέ την αίσθηση του «καθαρότερου αέρα» στο δάσος; Λοιπόν, είχατε δίκιο επειδή είναι γνωστό ότι τα δέντρα καθαρίζουν τον αέρα! Απορροφούν ρύπους όπως οξείδια του αζώτου, όζον, αμμωνία, διοξείδιο του θείου. Τα δέντρα απορροφούν επίσης τις οσμές και δρουν ως φίλτρο καθώς τα μικρά σωματίδια παγιδεύονται στα φύλλα. Ένα ώριμο στρέμμα δέντρων μπορεί να παρέχει ετησίως οξυγόνο για 18 άτομα.

  1. Δροσιά κάτω από τους δρόμους

Κάθε χρόνο ακούμε τα συγκλονιστικά νέα σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη. Αυτό συμβαίνει καθώς η κάλυψη των δέντρων μειώνεται. Η αφαίρεση των δέντρων και η αντικατάστασή τους με τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους και τα κτίρια που κάνουν απορρόφηση της θερμότητας καθιστά τις πόλεις πιο ζεστές Τα δέντρα όχι μόνο ψύχουν και δροσίζουν τις πόλεις, αλλά παρέχουν σκιά και απελευθερώνοντας νερό.

  1. Φυσικός κλιματισμός

Ξέρατε ότι στρατηγικά τοποθετημένα δέντρα γύρω από το σπίτι σας μπορούν να μειώσουν σημαντικά τις ανάγκες κλιματισμού; Αυτό, όχι μόνο θα κάνει καλό στο πορτοφόλι σας, αλλά θα μειώσει επίσης το διοξείδιο του άνθρακα και τις εκπομπές από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής. Οι αρχιτέκτονες και οι περιβαλλοντολόγοι κάθονταν μαζί και βρήκαν την εξαιρετική λύση – πράσινες στέγες. Οι πράσινες στέγες είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να ενσωματώσετε τη βλάστηση στο σπίτι σας και να εξασφαλίσετε περιβαλλοντικά οφέλη για την κοινότητά σας εξοικονομώντας ταυτόχρονα χρήματα στους λογαριασμούς ψύξης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *