5ο Γενικό Λύκειο Πατρών. Σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το σχολείο μας αξιολογήθηκε ως Σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο νόμο Αχαΐας για το Έτος 2022-2023 λαμβάνοντας υψηλή βαθμολογία.

Ήταν μια επιβράβευση για μια σειρά δράσεων και επισκέψεων των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας με θεματικούς άξονες την κατοχύρωση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την άρση των κοινωνικών αποκλεισμών και των διώξεων, με ιστορικό παράδειγμα το Ολοκαύτωμα και την ευαισθητοποίηση για τις συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής.

Από την επίσκεψη στο κέντρο Ατομικών Ερευνών στο Cern της Ελβετίας, μέχρι τη συμμετοχή στις εργασίες της Ευρωβουλής στο Στρασβούργο της Γαλλίας και τη βιωματική επίσκεψη στο Νταχάου της Γερμανίας, οι μαθητές/Έφηβοι Ευρωβουλευτές ενημερώθηκαν σε ημερίδες, συμμετείχαν σε ξεναγήσεις και παρουσίασαν εργασίες που αφορούν τους στόχους της Ενωμένης Ευρώπης ενώ οραματίστηκαν ένα πιο αισιόδοξο μέλλον, μέσα από την κατανόηση και την αποδοχή των ιδιαιτεροτήτων όλων των λαών αλλά και την στόχευση στην κοινή ευημερία.

Το πρόγραμμα υλοποιείται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του συνδέσμου του στην Ελλάδα, με συγκεκριμένα κριτήρια.

Η ομάδα εκπαιδευτικών του σχολείου που υλοποίησε το πρόγραμμα είναι:

Χ. Μουτάφης, Β. Δαβάνου, Ε. Σαλούστρου, Μ. Χατζήπαπα, Μ. Δαλαμήτρου, Δ. Καλτσάς.

Δείτε στην εφημερίδα Πελοπόννησο το σχετικό άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *