Εκδήλωση προσομοίωσης της λειτουργίας της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στις 27/2/2024, το σχολείο μας, έλαβε μέρος σε μια προσομοίωση της λειτουργίας της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα την Έμφυλη Βία και τα Γυναικεία Δικαιώματα, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση, κατά γενική ομολογία, και οι μαθητές μας, έλαμψαν με το μεστό λόγο και την παρρησία τους στη συζήτηση που ακολούθησε τις εισηγήσεις όλων των σχολικών αντιπροσωπειών. Την εκδήλωση οργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης με τα σχολεία του Ευρωπαϊκού προγράμματος, 5ο Γενικό Λύκειο Πατρών, Επαγγελματικό Λύκειο Κάτω Αχαΐας, 13ο Γενικό Λύκειο Πατρών, Γυμνάσιο Ρίου, ΕΕΕΕΚ Ναυπάκτου, Γενικό Λύκειο Βούναργου Ηλείας και Ιδιωτικό Λύκειο Θεμέλιο.

Στη δράση συμμετείχαν 100 περίπου μαθητές και φυσικά οι Junior Ambassadors αλλά και οι Senior Ambassadors του σχολείου μας. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Έρευνας Δυτικής Ελλάδας, κ. Τάκης Παπαδόπουλος και η εκπρόσωπος του Europe Direct Δυτικής Ελλάδας, κ. Μαρία Βουτσινά.

Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής, Έλενα Κουντούρα, μέλος της επιτροπής της Ε.Ε. για τα γυναικεία δικαιώματα και εισηγήτρια της νέας νομοθεσίας της Ένωσης για τη Γυναίκα, παρενέβη με εισήγησή της, τονίζοντας την ανάγκη για περεταίρω νομοθετική θωράκιση της έμφυλης ισότητας και τόνισε την αναγκαιότητα της συμμετοχής όλων αλλά ιδιαίτερα των νέων στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Η εκδήλωση είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών αλλά και όλων όσων παρακολούθησαν την εκδήλωση στο θέμα της έμφυλης βίας και των διακρίσεων σε βάρος της Γυναίκας αλλά και την εξοικείωση των μαθητών με τους πολιτικούς θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ανάπτυξη της πολιτικής τους συνείδησης και την βελτίωση των συμμετοχικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων τους.

Στο τέλος της συνεδρίασης, συντάχθηκε ψήφισμα, το οποίο θα αποσταλεί στους αρμόδιους εθνικούς φορείς αλλά και στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε.  όπου προτείνονται συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία των Γυναικών και την αλλαγή της νοοτροπίας απέναντι στην Έμφυλη Βία.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος-EPAS, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας ως σχολείο-Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η εκδήλωση στον τοπικό τύπο: ΠελοπόννησοςTempo24, The Best

ΕΡΤ NΕWS ΠΑΙΔΕΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *