04/04/2024 Διαδικτυακή Ημερίδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Φυλετική Ισότητα

Ημέρα της Ευρώπης

Την Τετάρτη, 4 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή Ημερίδα στα πλαίσια εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης με επίσημη προσκεκλημένη την ελληνίδα Ευρωβουλευτή, κ. Έλενα Κουντουρά.

Η κυρία Κουντουρά είναι αν. μέλος της επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων στο Ευρωκοινοβούλιο και είχαμε την ευκαιρία να την παρακολουθήσουμε σε μια ενδελεχή ενημέρωση τόσο για τους Θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και συγκεκριμένα για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Ευρώπης αναφορικά με την προστασία των Γυναικείων Δικαιωμάτων και του περιορισμού της Έμφυλης Βίας.

Οι μαθητές του σχολείου μας, αφού ενημερώθηκαν για τις τελευταίες παρεμβάσεις της Ευρώπης στο θέμα, είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα στην κυρία Κουντουρά και να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος και τις απαραίτητες ενέργειες και πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν. Ήταν μια άκρως ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική ενημέρωση από μια Ευρωβουλευτή που ασχολείται διεξοδικά με το θέμα.

Μετά το πέρας της σύνδεσης με την Ευρωβουλή, οι μαθητές του σχολείου μας, Junior και Senior Ambassadors αλλά και οι εθελοντές του προγράμματος της Ευρωβουλής, είχαν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν σε ένα άκρως διασκεδαστικό ψηφιακό παιχνίδι που έλεγχε τις γνώσεις όλων τόσο για την ιστορική διαδρομή της Ε.Ε. όσο και των θεσμών της. Φυσικά και υπήρξαν εξαιρετικές επιδόσεις!

Η δράση οργανώθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος EPAS, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *