Διδακτική Επίσκεψη στον κινηματογράφο– Παρακολούθηση ταινίας « H ΦΟΝΙΣΣΑ»

Την Δευτέρα, 18-12-2023, οι μαθητές και των τριών τάξεων του σχολείου μας, στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στον κινηματογράφο OPTIONS VESO MARE (ειδικό πρόγραμμα εκπαιδευτικών προβολών για σχολεία, εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας). Τα παιδιά παρακολούθησαν την ταινία «ΦΟΝΙΣΣΑ», η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Το κεντρικό πρόσωπο είναι η Χαδούλα ή Φραγκογιαννού, μια ηλικιωμένη χήρα, που έχει ζήσει μια ζωή γεμάτη έγνοιες και βάσανα. Τα βιώματά της την έχουν οδηγήσει στη σκέψη ότι η γέννηση ενός κοριτσιού συνεπάγεται δυστυχία για το ίδιο και την οικογένειά του. Η Φραγκογιαννού κυριαρχείται από την εγκληματική ιδέα της βρεφοκτονίας και διαπράττει μια σειρά από φόνους μικρών κοριτσιών καθώς θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο τα λυτρώνει από την κακή τους μοίρα .

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ταινία που τους προσέφερε την ευκαιρία να προβληματιστούν και να συζητήσουν με τους εκπαιδευτικούς τους το ζήτημα της θέσης της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *