Διαχείριση αιτήσεων/δηλώσεων συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Σημαντικό

   Για τη καλύτερη διαχείριση των αιτήσεων/δηλώσεων συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις παρακαλούνται οι υποψήφιοι να αποστέλλουν το e-mail τους στο σχολείο με το παρακάτω θέμα_e-mail:


Οι μαθητές και οι μαθήτριες: ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΑΞΗ ΤΜΗΜΑ 

Παράδειγμα: Θέμα e-mail:ΔΑΒΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Γ1


Οι απόφοιτοι με το νέο σύστημα : ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ   ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Παράδειγμα: Θέμα e-mail : ΔΑΒΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ  ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ


Οι απόφοιτοι με το παλαιό σύστημαΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΑΛΑΙΟ  ΣΥΣΤΗΜΑ

Παράδειγμα: Θέμα e-mail:ΔΑΒΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΑΛΑΙΟ  ΣΥΣΤΗΜΑ

 

Πανελλαδικές εξετάσεις 2020-Επείγουσα Ανακοίνωση

Οι τελειόφοιτοι μαθητές σχ. έτους 2019-2020 καθώς και οι απόφοιτοι (Παλαιό και Νέο Σύστημα) προηγούμενων σχολικών ετών που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕ.Λ. 2020, πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση-δήλωση από 30/3/2020 έως 9/4/2020 σύμφωνα με τις  εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας.

Επιπλέον θα πρέπει από Δευτέρα 30/3/2020, να προωθήσουν την αίτηση –δήλωσή τους ηλεκτρονικά (email) στο λύκειο αποφοίτησής τους για τους τελειόφοιτους ή στο Λύκειο που επιθυμούν να εξεταστούν για τους απόφοιτους.

Οι τελειόφοιτοι – απόφοιτοι (Νέο σύστημα ) που θα εξεταστούν στο 5ο ΛύκειοΠατρών βρίσκουν την αντίστοιχη ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ  , και χωρίς δικαιολογητικά, τη συμπληρώνουν και την αποστέλλουν στο email του σχολείου μας (  mail@5lyk-patras.ach.sch.gr )

Οι απόφοιτοι (Παλαιό σύστημα ) που θα εξεταστούν στο  5ο ΛύκειοΠατρών βρίσκουν την αντίστοιχη ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ , και χωρίς δικαιολογητικά, τη συμπληρώνουν και την αποστέλλουν στο email του σχολείου μας ( mail@5lyk-patras.ach.sch.gr )

Για τη διευκόλυνση των υποψηφίων παραθέτουμε παρακάτω όλα τα απαραίτητα αρχεία (links):


ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ/ΑΣ (μαθητής ή απόφοιτος) ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΛ – ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 2020

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ (Α-Δ) ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ – 2020.

ΝΕΟ_ΓΕΛ_εγκύκλιος


ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΛ – ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 2020

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ (Α-Δ) ΑΠΟΦΟΙΤΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 2020

ΠΑΛΑΙΟ_ΓΕΛ_εγκύκλιος


ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ / ΑΙΤΗΣΗ-ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ για τα 3 μουσικά Τμήματα με την ειδική διαδικασία εισαγωγής. ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΕΛ 2020

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ/ΑΙΤΗΣΗ-ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ για τα 3 μουσικά Τμήματα με την ειδική διαδικασία εισαγωγής. ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΕΛ 2020

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

 


Για επιπλέον πληροφορίες επισκεφτείτε το παρακάτω link:

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ -Υπουργείου Παιδείας

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση- Οδηγίες

Αγαπητοί γονείς, μαθητές και μαθήτριες,

Σας ενημερώνουμε οτι γίνεται προσπάθεια από καθηγητές του σχολείου μας για δημιουργία ηλεκτρονικών τάξεων που θα υποστηρίξουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών μας.

Όμως η υφιστάμενη υποδομή της e-me δεν μπορεί να υποστηρίξει τον εξαιρετικά μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών και μαθητών που έχουν γραφτεί τις τελευταίες ημέρες και αναμένεται να εγγραφούν και να την αξιοποιήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.
Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα λυθούν τα ζητήματα που έχουν προκύψει και ότι η e-me θα υποστηρίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλο αυτό το εγχείρημα.
Σας θυμίζουμε ότι οι εγγραφές μαθητών/μαθητριών στο ΠΣΔ μπορούν να συνεχιστούν έως και την Δευτέρα 30/03/2020.

Για να μπορέσουν οι μαθητές να ενταχθούν στα ψηφιακά τμήματα και να δουν το υλικό που θα αναρτηθεί, όταν αυτό γίνει δυνατό, θα πρέπει πρώτα  να κάνουν είσοδο μια φορά στην e-me με το όνομα χρήστη και τον κωδικό που απέκτησαν κατά την εγγραφή του στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ).

Έπειτα θα είναι δυνατή η αναζήτησή τους από τους καθηγητές τους.

 

 

Eνημέρωση σχολείων-γονέων

1ο ΚΕΣΥ Αχαΐας

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο των υποστηρικτικών υπηρεσιών που παρέχει το 1ο ΚΕΣΥ Αχαΐας, στην υπηρεσία μας λειτουργεί Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης για τους μαθητές, τους γονείς μαθητών και τους εκπαιδευτικούς αρμοδιότητας του 1ου ΚΕΣΥ Αχαΐας με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων λόγω κορωνοϊού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την τηλεφωνική γραμμή στο 2610-456063, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-13:00 ή να υποβάλλουν το αίτημά τους στη φόρμα ψυχολογικής υποστήριξης  που βρίσκεται  στην ιστοσελίδα μας http://1kesy.ach.sch.gr ή να στέλνουν email στο mail@1kesy.ach.sch.gr προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί τους.

Επιπλέον, στην ιστοσελίδα έχουμε δημιουργήσει φάκελο για τη διαχείριση του κορωνοϊού και θα βρείτε υλικό για ενημέρωση των γονέων με προτάσεις για τη διαχείριση των παιδιών και τη δημιουργική τους απασχόληση που έχει δημιουργηθεί από μέλη του προσωπικού αλλά και από άλλες πηγές και θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται συνεχώς.

Για οποιοδήποτε άλλο αίτημα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο 2610-462018 Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00-14:00 ή στα υπόλοιπα τηλέφωνα της υπηρεσίας.

Είμαστε στην διάθεσή σας ώστε σε συνεργασία να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη αυτή περίοδο. Καλή δύναμη σε όλους!!!

Θεώνη Μαυρόγιαννη

Προϊσταμένη 1ου ΚΕΣΥ Αχαΐας

Εγγραφή στο πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο- SCH

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας, στη δύσκολη αυτή συγκυρία, ευχόμαστε να είστε όλοι καλά.

Σάς ενημερώνουμε ότι είναι αναγκαία η εγγραφή του/της μαθητή/τριας στο SCH μέσω του συνδέσμου https://register.sch.gr/students/ ώστε να έχει την δυνατότητα για εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Αν σας ζητηθεί ο Αριθμός Μητρώου, είναι ο τετραψήφιος αριθμός που αναγράφεται στον έλεγχο προόδου του Α΄τετραμήνου. Αν δεν τον έχετε στείλτε μας mail στο mail@5lyk-patras.ach.sch.gr να σας τον δώσουμε.

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας διαβάστε το παρακάτω έγγραφο:

Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Από τη Διεύθυνση

Ανακοίνωση


Μέχρι τις 10 Απριλίου κλειστά τα σχολεία και όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. 


    Παρατείνεται το κλείσιμο όλων των σχολείων, ΑΕΙ και εκπαιδευτικών δομών της χωράς ως τις 10 Απριλίου, με  νέα Υπουργική Απόφαση για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό σε Ηλεία, Αχαία και Ζάκυνθο ανακοινώθηκαν από τις αρχές.

Συγκεκριμένα, κλείνουν Πέμπτη 5 Μαρτίου και Παρασκευή 6 Μαρτίου για προληπτικούς λόγους τα δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα σε Ηλεία, Αχαΐα, Ζάκυνθο, λόγω του κορονοιού.

Η κατάσταση θα επανεξεταστεί το επόμενο 48ωρο.